www.beyazdolgular.com

İçeriğe git

Ana Menü

Ağrı ve Hassasiyetler?

Kompozitlerde Başarı 2

Hyperemik olmayan ya da reversible hyperemik bulguları olan çürümüş, kırılmış ön ya da arka bölgedeki dişlere kompozit bir dolgular, restorasyonlar yapıldıktan sonra ağrı ve hassasiyetler her zaman olabilir mi ?
   
Web sayfalarımızda verilen bilgilere ve açıklamalara uygun şekilde yapılmış kompozit bir restorasyonda normalde bir ağrı ya da hassasiyet görülmez. Eğer kompozit dolgu-restorasyon yapılmış bir dişte çalışma sonrasında gün içinde ya da çiğneme sırasında ağrı ve hassasiyetler oluyorsa bunların nedenleri vardır. Ya diş çürük ya da kırık  nedeniyle hyperemik bir tablo içerisinde olabilir ya da kompozit dolgu-restorasyon yapım aşamalarında eksiklikler vardır ya da hatalar olmuştur. Bazen de bu iki durum bir arada olabilmektedir.

Konunun daha rahat anlaşılabilmesi için web sayfalarımızda herhangi bir hyperemik özelliği olmayan ve  orta derecede çürümüş bir dişe kompozit dolgu yapılması değerlendirilecektir. Böylece hyperemik özelliği olmayan ve '' çürük temizlenmesi sırasında herhangi bir  hyperemik tablo kazandırılmamış ''  dişlere başarılı bir kompozit dolgunun nasıl yapılabileceğinin ve yapım çalışmaları sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinin gösterilmesinin yanında, çalışma sonrasındaki günlerde ağrı ve hassasiyetlerin olup olmayacağı ve eğer olursa, nedenlerinin neler olabileceği açıklanabilecektir.

Not: Diş gıcırtadan, diş sıkan hastalarda görülebilecek diş çatlakları nedeniyle ya da çeşitli şekillerde oluşabilecek çatlaklar nedeniyle tübül sıvısı çiğneme sırasında hareketlenebilecektir. Bu tübül sıvısı hareketlenmesi ağrı ve hassasiyetlere yol açabilecektir. Tübül sıvısı hareketlenmesi çiğneme hareketinde değil çiğneme bitip ağız açılırken olur. Bu nedenle ağrı ya da hassasiyet dişler basarken değil ağız açılırken dişler üzerinden basınç kalkınca olur. Bu tip ağrılar ve bu durum yapılan kompozit restorasyonlarda dikkate alınmalıdır.


 
 
İçeriğe Geri Dön | Ana Menüye Geri Dön